Saturday 19th of January 2019


Вестници


Кои болести са на „дневен ред”?

 

behterev2С наближаването на есента започнаха и честата смяна на времето и температурните разлики. Освен вирусите, които дебнат зад ъгъла и чакат и най-малкия спад в имунната ни система, за да ни разболеят, има един набор от болести, които се засилват точно в този период на годината.

Продължение...
 
Университетската болница в Пловдив получава 157 хиляди евро

 

Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив ще получи безвъзмездно от международния фонд "Козлодуй" 157 000 евро за енергийна ефективност. Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение проф. д-р Карен Джамбазов. Споразумението беше подписано днес, уточни Джамбазов.

Той добави, че с тази сума ще бъде извършено саниране на три клиника в базата на университетската болница. В периода 1 март-30 юни 2013 г. ще бъдат извършени подмяна на дограма, топлоизолиране на стени и саниране на покривите.

Продължение...
 
Проекти за 4 млн. лева спечели Университетска болница „Св. Георги”
Проекти за 4 млн. лева спечели Университетска болница „Св. Георги”
© sxc.hu

Три проекта на обща стойност близо 4 млн. лева спечели Университетска болница „Свети Георги". С тях ще се оборудва нова ендоскопска операционна зала, ще се изгради високотехнологичен център за трансфер на данни и ще се повиши квалификацията на 2490 служители.

Проектът „Оборудване на зала за миниинвазивна и ендоскопска хирургия" е на стойност 205 449,14 лв., като 200 хил. лева от тях се предоставят безвъзмездно по програма на Японското правителство за подкрепа на структурната реформа у нас. В новата операционна ще бъде внедрено специализирано оборудване, което ще позволи на специалистите по обща, гръдно-коремна, жлъчно-чернодробна хирургия и АГ хирургия да прилагат съвременни методи. По този начин ще се скъсява чувствително времето на следоперативния престой и на възстановяването на пациентите, а изпълнението на хирургичните интервенции ще е по-прецизно.

Продължение...
 
Нов център по неврология заработи в ДКЦ “Свети Георги”

good-old-family-doctorНов център по неврология заработи в ДКЦ “Свети Георги”. Той се намира в изцяло обновения трети етаж на сградата на поликлиниката.
Една от екстрите е кабинет по инструментална диагностика. Секторът разполага с апарат за доплерсонография и електроеенцефалография Първият апарат установява проходимостта на артериите, а вторият доказва мозъчната активност и се използва при епилепсия и главоболие, обясни д-р Мария Николова. Хората, които се оплакват от главоболи, стават все повече в последните години, а това доказва необходимостта от добра апаратура за диагностика. Добре е ЕЕГ да се прави на всеки пациент, които изпитва главоболие, за да се установи причината за болката, коментират невролозите.

Продължение...
 
Кола заприщва линейки за 3 часа, „паяци”, КАТ и 112 нехаят

dkc_kolaФриволно паркирана кола блокира за 3 часа движението на линейките към ДКЦ „Св. Георги” и в това време нито паяците, нито КАТ, нито от спешния телефон 112 реагираха на подадените сигнали. За случая информира управителката на ДКЦ-то към Университетска болница д-р Силвия Цветкова. „Линейките не можеха да се движат, защото автомобилът беше спрял точно на изхода на естакадата. Всичко можеше да стане за 3 часа, защото имаме случаи на инфаркти и инсулти”, заяви тя.

Продължение...
 
« НачалоПредишна12СледващаКрай »

Страница 1 от 2
Joomla SEO by AceSEF

Design Art Computer Inc..